Diversey zet met partnerschap sterk in op robotica

tue-eindhoven.jpg
Diversey maakt op 8 februari 2018 bekend dat er flink wordt ingezet op baanbrekend onderzoek in de robotica. Het bedrijf werkt hiervoor samen met de Technische Universiteit Eindhoven en een selecte groep toonaangevende industriële bedrijven.

Het onderzoeksproject waaraan wordt gewerkt richt zich op mobiele industriële robots die zich kunnen aanpassen aan veranderingen in hun werkomgeving. Een belangrijk aspect van het project is robots helpen te leren begrijpen wat ze zien, zodat ze zich beter kunnen aanpassen aan nieuwe omstandigheden en veranderingen.


FAST
Diversey en de andere deelnemende partners investeren 1,5 miljoen euro in het project dat de naam FAST, new Frontiers in Autonomous Systems Technology, heeft gekregen. De start was afgelopen januari, de verwachting is dat het project vier jaar zal duren. Eventuele partners uit andere vakgebieden zijn welkom om deel te nemen. De huidige partners zijn actief in de sectoren landbouw, (interne) logistiek, inspectierobots, hightech bakkerijapparatuur en professionele reiniging.

Het project is gestart door de Technische Universiteit Eindhoven naar aanleiding van een onderzoek om vast te stellen of de expertise van de Universiteit een rol zou kunnen spelen. Dit mondde uit in de ambitie om mobiele robotsystemen nog autonomer te maken, “een gebied waar wij op dit moment reeds leider zijn”, aldus de universiteit.

Flexibiliteit

swingobot-2000-044(1).jpgFAST heeft als doel om mobiele robots te ontwikkelen met een grotere flexibiliteit zodat deze inzetbaar blijven in omgevingen die vaak worden gewijzigd. Zo hoeft de omgeving niet te worden afgeschermd of afgebakend te worden wanneer schoonmaakrobots worden gebruikt. Specifieke zones en referentiepunten kunnen hiermee verleden tijd zijn. Met de samenwerking tussen de verschillende partijen wordt het mogelijk om ervaringen snel te delen en cases vroeg in het ontwikkelingsproces toe te voegen. Dit heeft tevens een positieve invloed op het onderwijs van studenten en is een investering in de ontwikkeling van toekomstige ingenieurs.

Samenwerking met mensen
Volgens dr. Ilham Kadri, CEO van Diversey zal het partnership demonstreren dat robots er zijn om te blijven in samenwerking met mensen. “Diversey is al lang voorstander van het gebruik van schoonmaakrobots die samenwerken met menselijke operatoren op locaties zoals luchthavens, kantoren, scholen, winkelcentra, ziekenhuizen en magazijnen.”