Krassende stoelpoten op een Linoleumvloer

Een bekend probleem in klaslokalen zijn de krassen die stoelpoten maken op een linoleumvloer.
In sommige gevallen is beschermend vilt onder stoelpoten niet toegestaan/mogelijk in verband met het dan niet meer voldoen aan veiligheidseisen/garantie. Geen enkele harde waslaag is echter bestand tegen de combinatie van zand en stoelpoten zodat na een paar dagen krassen (weer) ontstaan.Slijtage factor zand aan houten stoelpoot kinderzitting.png
In dat geval is wekelijks poetsen/sprayen en opwrijven van lokalen een oplossing om te voorkomen dat de gehele was/polymeer beschermlaag verdwijnt op deze plaatsen. Dit is echter een kostbare oplossing.

Met deze uitdaging werd een openbare basisschool en kinderopvang in Tilburg geconfronteerd. Samen met Kobus van Dooren van groothandel Schwartzmans en leverancier van Diversey is hier besloten om het nieuwe vloeronderhoudssysteem Carefree in te zetten. Bij dit systeem voor Linoleum (en alle andere gesloten vloeren zoals PVC, rubber enz.) wordt na een basisbewerking het onderhoud geintegreerd in de dagelijkse schoonmaak; reinigen en voeden/beschermen van de vloer met één product!

De eenmalige basisbehandeling betreft het strippen van de vloer TASKI Jontec Deepstrip en het verzegelen met Carefree Undercoat. Dit is een op watergebaseerde semi permanente vloerverzegelaar voor betere duurzaamheid en hechting. 

Daarna zorgt klamvochtig moppen met Carefree Mop & Shine voor het reinigen en voeden van de vloer en het behouden van het gewenste glansniveau. Na voorbereiding met Carefree Undercoat en Mop&Shine.png

Een snel en eenvoudig systeem dat iedereen kan toepassen.

Bij de kinderopvang kwamen voorheen na ongeveer een week reeds klachten over krasvorming weer terug. Met Carefree is dit nu verleden tijd omdat men continu de vloer reinigt en voedt. Kobus van Dooren zegt hierover: “Een verbluffend resultaat, de vloeren weer gevoed en de beschadigingen verdwenen enkel met moppen.”