Lithium-Ion batterijen de nieuwe standaard?

Lithium-Ion batterijen vinden in steeds meer producten hun weg. Mobiele telefoons, laptops, tablets en elektrische auto’s maken al langer gebruik van deze technologie, die onder andere tussentijds laden mogelijk maakt zonder daarbij de batterij te schaden. De schoonmaakbranche is altijd op zoek geweest naar oplossingen die het werk gemakkelijker maken; efficiënter en kosteneffectiever. Batterij- en batterijbeheer waren een pijnpunt vanwege hun gevoeligheid en beperkte levensduur. Lithium-ion batterijen hebben bewezen veel robuuster te zijn.

In kleinere schrobzuigmachines worden deze accu’s reeds toegepast.TASKI introduceert nu voor het middensegment en voor de grote opzitmachines de optie van Lithium-Ion batterijen! TASKI Product Marketing Manager Hans van Dam: ”Een goed laadregime en het goed gebruiken van batterijen is binnen veel organisaties een uitdaging waardoor de prestaties van batterijen snel kunnen verminderen. Lithium-Ion batterijen gaan hier veel beter mee om. Tussentijdse ladingen schaden de batterij niet en de levensduur van de batterijen is tot wel 6x langer dan die van reguliere  batterijen. Bovendien kun je een Lithium-Ion batterij al binnen twee uur volledig laden!”

Snelladen stelt gebruikers in staat om langer over machines te beschikken; ’s ochtends een taak, tussen de middag laden en ’s middags is de machine alweer beschikbaar voor een nieuwe taak.

Voor het eerst kunnen batterijen de levensduur van de machine evenaren waardoor vervangingskosten van de accu bespaard worden en de “total cost of ownership” bij intensief gebruik van een machine tot 25% lager kan zijn. Een nieuwe standaard is gezet!

Lees meer over Intellipower

 

Neem contact op met TASKI