Sportcentrum Helsdingen Vianen innoveert!!

Helsdingen Sport en Cultuur Vianen

 

In Vianen staat een uniek gebouw waar sport, vrije tijd en cultuur samen komen. Helsdingen Sport en Cultuur combineert faciliteiten voor een groot aantal sporten, zwembad, horeca en theater in 1 multifunctioneel onderkomen. Het beheer hiervan wordt gedaan door een groep enthousiaste medewerkers in dienst bij de gemeente. Specialisten die ook flexibel kunnen worden ingezet en elkaar ondersteunen daar waar nodig.

Schoonmaak

De toename van het aantal facilitaire taken door het integreren van het theater en de krappe bezetting, gaven aanleiding om de indeling van de schoonmaaktaken opnieuw te bekijken. Bovendien was men door de hoge bezettingsgraad vaak tot ’s avonds laat bezig met het schoonmaken van de sportaccommodaties. Diversey’s accountmanager voor sporthallen, René Everts, heeft samen met het Helsdingen Sport en Cultuur een mooie oplossing gevonden.Diversey_1853.jpg

Sinds kort wordt men bij de schoonmaak van de sporthal ondersteund door de TASKI swingobot 2000. Elke dag wordt na de laatste gebruikers, de autonome schrobzuigmachine ingezet om (een deel van) de sporthalvloer te reinigen. Tegelijkertijd kunnen de kleedkamers gedaan worden door de beheerders. door deze toepassing is men eerder klaar met de werkzaamheden. Bovendien kan ook de machine flexibel worden ingezet als er tussendoor een gedeelte van de sporthal niet in gebruik is of zelfs  in de ochtend,  voordat de scholen gebruik maken van de sportfaciliteiten.

Govert van der Weijde, manager accommodaties in Vianen, geeft nog een reden om tot aanschaf van de robot schoonmaak over te gaan: ”wij staan altijd open voor nieuwe technologieën die bijdragen aan de kwaliteit van onze dienstverlening en het onze medewerkers makkelijker kan maken.  In dit geval worden onze medewerkers voor een gedeelte ontlast, zijn ze eerder klaar en zorgt de robot voor schone sportvloeren. Een win-win situatie”.

Arie Vuurens.jpg

Medewerker Arie Vuurens zet de TASKI swingobot 2000 klaar voor gebruik