TASKI swingobot reinigt op olympisch niveau!

Quintus sporthal.jpg

De Stichting Beheer en Exploitatie Quintus (SBQ) verzorgt voor de sportverenigingen en school die gebruik maken van de sporthallen in Kwintsheul dat de faciliteiten optimaal blijven. Niet alleen de handbalvereniging wil een topsport vloer, ook o.a. de volleybal-, voetbalvereniging, fitness en  de school willen elke dag op een schone vloer, veilig hun sportactiviteiten uitvoeren.
Doordat ‘het handbal’ intensief gebruik maakt van de sporthallen is het met name een uitdaging om het handbalhars te verwijderen. “Meer dan 65 jaar ervaring en kennis op het gebied van schrobmachines hebben we in onze TASKI swingobot 2000 toegepast. Een schone en droge vloer wordt daarmee gerealiseerd. Doordat het eenvoudig is om een robot elke dag in te zetten wordt ook de hardnekkige handbalhars grondig verwijderd”. Aldus product marketing manager TASKI Hans van Dam van Diversey.

Robot schrobmachine realiseert besparing

afbeelding-taski-swingobot-2000-13.pngIn 2016 is een tweede sporthal toegevoegd aan het sportcomplex van Quintus. Voor de sporthalbeheerder betekende dit een dusdanige uitbreiding van zijn taken dat er gezocht moest worden naar extra capaciteit. Het stichtingsbestuur heeft een innovatieve en pragmatische keuze gemaakt door een robot in te zetten die het dagelijks terugkerende schrobzuigen van de sportvloer voor zijn rekening kan nemen. Dit zware en geestdodende werk kan uitstekend worden uitgevoerd door een robot schrobmachine. 
De uren die hiermee bespaard worden, kan de sporthal beheerder nu besteden aan andere taken. Met de inzet van de TASKI swingobot 2000 kunnen de twee sporthallen nu door 1 beheerder worden gereinigd en wordt zelfs bespaard op het schoonmaak gedeelte dat nog werd uitbesteed.


Gerobotiseerde schoonmaakQuintus.jpg

Twee jaar geleden is SBQ begonnen met de robotisering van de schoonmaak in de sporthallen van Quintus. Sinds juli 2018 is men echter overgestapt naar de marktleider op het gebied van robotisering in de schoonmaak; TASKI. Gekozen is voor de TASKI Swingobot 2000. Deze wordt nu naar volle tevredenheid ingezet. John van der Valk van het stichtingsbestuur zegt hierover: ”we zijn zeer tevreden over de robot en de ondersteuning die we van Diversey krijgen. De inzet van nieuwe technologie vergt gewenning en afstemming. Gelukkig werden we heel snel geholpen bij de problemen die we tegenkwamen bij de in gebruik name van de robot. Ook nu nog worden kleine aanpassingen snel doorgevoerd door de programmeur en service medewerkers van Diversey. Nu draait alles naar tevredenheid en kunnen we de kwaliteit van de vloeren waarborgen en besparingen realiseren voor onze huurders.”
 

Op de foto van links naar rechts: Peer Compeer (account manager Diversey), Loek Schulte (operator) en John van der Valk (bestuurslid SBQ)