Simpelere werkwijze met disposable microvezel voor uitmuntende hygiëne

TASKISUM presteert net zo goed als herbruikbare systemen

De TASKISUM range van Diversey bestaat uit microvezeldoeken en -moppen die vuil, stof en meer dan 99% van de bacteriën verwijderen van harde oppervlakken. De doeken en moppen zijn één van de eerste disposable alternatieven die hetzelfde presteren als traditionele microvezel- oplossingen. Ze zijn ontworpen voor de gezondheidszorg en voor andere omgevingen waar hygiëne zeer belangrijk is, waardoor gebruikers extreem hoge dagelijkse reinigingsnormen handhaven, met minimaal risico op kruisbesmetting. TASKISUM is ook ideaal wanneer de klassieke microvezelmethode vanwege het daarbij horende wasproces onpraktisch, oneconomisch of simpelweg onhaalbaar is.

Microvezel wordt steeds populairder in de gezondheidszorg, omdat het, vergeleken met alternatieve dagelijkse reinigingsmethoden, een unieke combinatie biedt van uitstekende hygiëne, verhoogde productiviteit en verbeterde ergonomie. Om optimaal van de voordelen van microvezel te kunnen profiteren, dienen de traditionele doeken en moppen gedurende de hele levensduur goed te worden onderhouden, waarbij het wasproces een belangrijk onderdeel is. Dit kan door middel van een wasmachine op locatie of door dit uit te besteden aan een  gespecialiseerd bedrijf. Het wasproces kan complexiteit, hinder en extra kosten opleveren bij het gebruik van de doeken en moppen. Daarbij wil men bij de meest kritische toepassingen, zoals op intensive care afdelingen het risico op kruisbesmetting –hoe gering ook– beperken door hergebruik van dagelijkse reinigingsmaterialen te voorkomen.

TASKISUM microvezeldoeken en –moppen hebben deze beperkingen niet en leveren daarnaast vergelijkbare reinigingsprestaties als traditionele microvezelmaterialen. De unieke eigenschappen van microvezel verwijderen vuil van harde oppervlakken door een combinatie van statische lading en, bij nat gebruik, capillaire aantrekkingskracht. Tests hebben aangetoond dat TASKISUM meer dan 99% van de bacteriën verwijdert van harde oppervlakken en het daarnaast uitstekende reinigingsresultaten biedt.TASKISUM2.jpg

Disposable microvezeldoeken worden op dezelfde manier vervaardigd als herbruikbare microvezeldoeken. De TASKISUM doeken hebben een dichte cellulosekern waaraan polyester en polyamide microvezels zijn gehecht. Hierdoor kunnen ze meer vloeistof vasthouden en distribueren dan een standaard disposable artikel. TASKISUM doeken en moppen zijn gemaakt van 100% microvezel van de hoogste kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat ze prettiger aanvoelen dan traditionele disposable doeken, die meestal weinig tot geen microvezel bevatten.

Iedere TASKISUM doek kan één bedoppervlak reinigen, terwijl één mop geschikt is voor 20 vierkante meter te reinigen oppervlak. Deze prestatie is vergelijkbaar met herbruikbare microvezeldoeken en –moppen, en bovendien een van de beste alternatieven voor eenmalig gebruik. Tests bevestigen dat de doeken twee keer zoveel oppervlak reinigen als traditionele reinigingsdoeken.

De extreem fijne vezels in de doeken dringen het oppervlak makkelijker en op een fijner niveau binnen dan reguliere materialen, waardoor er meer vuil en vet kan worden verwijderd. Het polyester reinigt het oppervlak, terwijl de polyamide zorgt voor de absorberende eigenschap. Door oppervlaktewrijving toe te passen, worden stof- en vuildeeltjes door de individuele vezels aangetrokken en vastgehouden.

Net als andere microvezelproducten kan TASKISUM zowel droog als nat worden gebruikt. Het is bewezen dat pre-wetted microvezelsystemen van TASKI de productiviteit met meer dan 24% verhogen vergeleken met traditionele reinigingssystemen. Door de toepassing van pre-wetted methoden hoeven er geen zware emmers worden gevuld of geleegd, wat ergonomischer is en de productiviteit verbetert. Daardoor kan tijd worden vrijgemaakt voor andere taken die waarde toevoegen en kunnen de totale arbeidskosten worden verlaagd. 

De TASKISUM doeken en moppen kunnen worden gebruikt in combinatie met het TASKI Jonmaster mopsysteem en de TASKI trolleys. Hierdoor kunnen de gebruikers de materialen los inzetten, of als aanvulling op bestaande producten en processen gebruiken, waardoor minimale extra investering nodig is.

Bij het gebruik  van disposable microvezeldoeken en –moppen is een wasmachine op locatie niet nodig. Dit betekent dat gebruikers microvezelreiniging kunnen introduceren in hun dagelijkse reiniging, zonder veel wijzigingen toe te hoeven passen in hun lopende processen. Het maakt het daarnaast mogelijk microvezel eenvoudig in de bestaande reinigingsroutine in te zetten of aan te vullen, zonder daarvoor aanzienlijke investeringen te hoeven doen.

TASKISUM bouwt voort op de uitgebreide ervaring van Diversey met het ontwikkelen en implementeren van geïntegreerde microvezel oplossingen voor veelzijdige toepassingen. Naast bijvoorbeeld TASKI Jonmaster en TASKI Standard is TASKISUM een geweldige aanvulling op de bestaande microvezel range van Diversey.