Tips voor het reinigen van vloeren in de herfst en winter.

 

Natte en vuile vloeren zijn een veel voorkomend verschijnsel in de herfst en de winter. Slecht weer betekent dat gebruikers en bezoekers van gebouwen meer water en vuil aan hun schoenen mee naar binnen nemen. Dit verhoogt het risico op uitglijden, wat de oorzaak is van een groot aantal ongevallen op het werk en in openbare ruimten. De uitdaging voor iedereen die verantwoordelijk is voor een gebouw, is om vloeren veiliger te maken tijdens de herfst/winter en ervoor te zorgen dat de vloer mooi, schoon en veilig blijft. Schrobzuigmachines zijn effectief en efficiënt om deze uitdaging aan te gaan.gladde vloer.jpg

De Health & Safety Executive (HSE) in Engeland heeft onderzocht dat glijpartijen goed waren voor 29 procent van alle verwondingen op de werkplek gedurende het jaar. De HSE zegt ook dat uitglijden en struikelen de meest voorkomende oorzaak zijn van gerapporteerd letsel bij mensen in publieke ruimte. Botbreuken zijn de oorzaak van ongeveer 90 procent van de gerapporteerde verwondingen.

 

Vervuiling op vloeren verwijderen

Een van de grootste oorzaken van deze ongevallen is vervuiling op vloeren. Verbeterde reiniging en vloeronderhoud kunnen een groot verschil maken bij het verminderen van het risico op uitglijden en struikelen. Ze zullen ook de vervuiling verwijderen die het aanzien van de vloer ontsieren en op lange termijn schade aan de vloer kan veroorzaken.

In de meeste gebouwen zal het grootste probleem zich net voor de deur voordoen. Dit is omdat deze zone het dichtst bij natte buitenruimtes ligt en intensief wordt gebruikt door mensen die het gebouw betreden. De vloeren in deze ruimtes zijn meestal harde oppervlakken zoals vinyl, keramiek of steen. Deze kunnen bijzonder gevoelig zijn voor uitglijden wanneer ze nat of vuil zijn. Maar ze zijn gemakkelijk te reinigen en te onderhouden met de juiste apparatuur.

 

Schrobzuigmachines zijn ideaal om vloeren veiliger te maken in de herfst en winterHerfst regen.jpg

Voor veel schoonmaakteams is de schrobzuigmachine de perfect oplossing. Deze geavanceerde machines, die de vloer in één keer reinigen en drogen, zijn ook ideaal voor het in noodgevallen opruimen van plassen en gemorste vloeistoffen.

Een van de grote voordelen van de schrobzuigmachine is dat deze de vloer actief reinigt, vuil opzuigt en het vervuilde water verwijdert met een combinatie van zuigmond en zuigkracht, zodat het oppervlak schoon en droog blijft. De machine moet worden gebruikt met de juiste pads of borstels en een geschikt reinigingsproduct. Dit zal het vuil verwijderen en tegelijkertijd de vloer beschermen voor een langere levensduur. Door de juiste combinatie te kiezen bespaart u tijd, vermindert u de noodzaak van herhaaldelijk reinigen en minimaliseert u de kosten.

Schrobzuigmachines zijn er in alle soorten en maten. De kleinste zijn niet groter dan een rechtopstaande stofzuiger. De grootste hebben het formaat van een kleine auto voor het reinigen van de grootste vloeren in bijvoorbeeld ziekenhuizen, supermarkten, vervoersknooppunten en winkelcentra. Het is belangrijk de grootte van de machine af te stemmen op de beoogde toepassing. Als de machine te groot is, zal ze waarschijnlijk onderbenut en onproductief zijn en uiteindelijk meer kosten in eigendom en gebruik. Een te kleine machine kan overbelast, inefficiënt en vatbaar voor meer ongeplande uitval zijn.

 

Goed schoonmaken, vaak schoonmakenjd swingo 755_ 165 entree.jpg

Het is belangrijk om gedurende de dag regelmatig schoon te maken om het vuil te verwijderen en ophoping te voorkomen, waarmee het risico op uitglijden en struikelen verkleind wordt. Het is ook van vitaal belang om plassen of waterspetters zo snel mogelijk op te ruimen omdat deze vaak het grootste risico vormen. Neem contact op met uw schoonmaakbedrijf, uw schoonmaakvakhandel of Diversey voor een passend advies over de beste manieren om vloeren in de herfst en winter veiliger te maken en een gebouw in topconditie te houden.