Vanderlande optimaliseert schoonmaakproces

Vanderlande optimaliseert schoonmaakproces.

Vanderlande is de wereldwijde marktleider voor “future proof” logistieke procesautomatisering op luchthavens en in de pakketmarkt. Het bedrijf is daarnaast een toonaangevende leverancier van procesautomatiseringsoplossingen voor magazijnen.EC-TOEKOMST-VANDERLANDE-6628.jpg

Niet alleen voor haar klanten zoekt Vanderlande naar optimalisatie van processen, ook intern en met leveranciers wordt continu bekeken waar processen efficiënter en effectiever kunnen. Zo werd ook in samenwerking met Toekomst schoonmaakbedrijven het schoonmaakproces geoptimaliseerd. Toekomst Schoonmaakbedrijven is een gerenommeerd regionaal familiebedrijf met ruim 450 mensen in dienst en al 80 jaar ervaring in schoonmaakdienstverlening.

In het samenwerkingsverband FAST van de TU Eindhoven waarin Vanderlande en ook Diversey vertegenwoordigd zijn, werd de eerste link gelegd over de inzet van robotisering in het eigen schoonmaakproces. Gesprekken met Toekomst schoomaakbedrijven en Diversey leidde tot een demonstratie van de TASKI swingobot 2000. Al snel bleek dat de machine op een groot aantal locaties de schoonmaakmedewerkers kon ondersteunen en waarde zou toevoegen aan het proces. Omdat de productiefaciliteiten verspreid zijn over een groot oppervlak, is er gekozen voor een transportwagen die de machine veilig en snel kan verplaatsen.

De eerste ervaringen met de TASKI swingobot 2000 zijn volgens Toekomst boven verwachting. Patrycja Ratajczak bedient de robot: “Nog nooit hebben we zo’n goed resultaat behaald als met deze robot. Hij maakt de vloer brandschoon. En ook nog eens met veel minder water dan normaal gesproken”

Patrycja’s productiviteit is aanzienlijk toegenomen. “Ik zet de robot ‘s morgens aan het werk. Als de robot klaar is, krijg ik een seintje op mijn telefoon. In de tussentijd kan ik dus veel ander werk doen, zoals de planning, de contacten met Vanderlande of het aansturen van mijn collega’s.”

Toekomst Schoonmaakbedrijven bekijkt inmiddels de mogelijkheden om de TASKI swingobot 2000 elders in te zetten.

EC-TOEKOMST-VANDERLANDE-6489.jpg