VITOS werkt samen met Diversey

Vloeronderhoud is een specialisme. Bij het onderhoud van een mooi glanzende, niet gladde vloer, kan veel mis gaan, maar er is ook veel eer te behalen.
Diversey gaat voor topresultaat, dus investeert Diversey in veel begeleiding van haar klanten en relaties in de vorm van trainingen, advies, machines, polymeren en pads bijvoorbeeld. Maar Diversey verbindt ook en creëert een netwerk van deskundige en professionele organisaties. Vitos is zo’n organisatie. We spreken met ondernemer Jeroen van Wijk van Vitos.Vitos specialistische reiniging logo.png

VITOS betekent Vakwerk In Totaal Onderhoud Schoonmaak. De specialist in reiniging begon in 2000 en is een volwaardig onderaannemer in de specialistische reiniging. “Ik begon op m’n vijftiende als glazenwasser. Op m’n 23e ben ik overgestapt naar specialistisch reiniger en werd ondernemer. Nu 17 jaar later zijn en profileren we ons als onderaannemer voor de landelijke schoonmaakbedrijven. We werken dus voor en door heel Nederland.”

Vitos specialisten

“Klanten kunnen voor alle specialismen als glas, gevel en vloer bij één bedrijf terecht kunnen, en ze hebben één aanspreekpunt. Dat kan dus bij Vitos. Natuurlijk hebben we binnen de diverse segmenten onze specialisten. Zo zijn er bijvoorbeeld medewerkers door Diversey opgeleid voor de dieptereiniging van keukens. Anderen zijn opgeleid tot specialist in glasbewassing. We werken met een vaste groep eigen personeel. Vitos is VCA gecertificeerd en beschikt over het SNA-keurmerk, wat veel zegt over onze betrouwbaarheid”, aldus van Wijk.

Bewezen oplossingen

Al meer dan 65 jaar biedt TASKI innovatieve producten voor vloeronderhoud, zoals schrobzuigmachines, eenschijfmachines, professionele stofzuigers en robot schrobmachines. Hans van Dam, product manager TASKI bij Diversey vertelt: “We hebben veel kennis en ervaring in huis, waarmee we klanten en hun proces van dienstverlening van vloeronderhoud goed kunnen ondersteunen. Trainingen, advies, machines, polymeren en pads”, 

Diversey Vitos vloeronderhoud samenwerking.jpgKennis en kunde

Zo’n 15 jaar geleden koos Vitos voor Diversey. Vooral vanwege de kwaliteit. Van Wijk: “Mijn visie is dat alles wat we doen, goed moet zijn. We blijven bijvoorbeeld via trainingen en advies van Diversey op de hoogte van de ontwikkelingen, want stilstand is achteruitgang.”
“Door bijvoorbeeld de wasopbouw  heeft elke vloer een unieke eigen kenmerk en historie, maar dat wat er precies is gebeurd, is vaak niet bekend. Overigens is niets zo veranderlijk als een vloer door de vele vloersoorten, producten voor onderhoud, behandelingen, maar ook de intensiviteit van gebruik. Er is geen vloer gelijk. We worden vaak gevraagd om probleemvloeren op te lossen. En dat lukt, mede doordat Diversey altijd een oplossing heeft.”

Prijs kwaliteit

“Is het logisch dat er zoveel probleemvloeren zijn? Misschien wel, want de schoonmaak is een keiharde handel met scherpe prijzen. Daardoor kan de prijs-kwaliteitverhouding niet goed zijn. Maar wij willen ons werk goed achterlaten, zodat we terug kunnen en mogen komen. Dus kiezen we voor hoogstaande producten van Diversey, die prijstechnisch interessant zijn, want we willen er allemaal iets aan verdienen. En we zorgen goed voor onze medewerkers, want ik weet dat mijn personeel mijn kapitaal is.”