Systematisch vloeronderhoud; Top en recoaten

Elastische vloeren zoals linoleum worden optimaal onderhouden door een combinatie van dagelijkse reiniging en periodiek onderhoud. Vuil en vlekken verdwijnen, krassen en andere vormen van slijtage worden hersteld en uw vloer behoudt de perfecte uitstraling.

Elastische vloeren

Elke vloer heeft onderhoud nodig. Systematisch vloeronderhoud zorgt niet alleen voor een perfecte uitstraling maar verlengt ook de levensduur van uw vloer met jaren. De aard en mate van vervuiling en de eisen die aan de kwaliteit gesteld worden, bepalen de wijze en intensiteit van reiniging. 

Dagelijks onderhoud en reiniging

Dagelijks stofwissen en vlekverwijdering door moppen of schrobzuigmachine zorgt ervoor dat uw vloer elke dag straalt.

Met meer dan 65 jaar ervaring is er altijd een oplossing, die perfect aansluit bij uw situatie en eisen en wensen.

Tussentijdse reiniging en onderhoud

Voor een optimale uitstraling is het tussentijds sprayen en opwrijven van groot belang. TASKI heeft hiervoor het omnisysteem ontwikkeld. Deze methodiek combineert sprayreinigen en onderhouden. Dit herstelt kleine slijtages en bijvoorbeeld schop en hakstrepen. Gebruik Diversey Omnistrip in combinatie met een blauwe pad voor het herstel van de toplaag. Gebruik vervolgens de Omnispray en een rode pad om het gewenste glansniveau te bereiken. Kijk hier naar de instructievideo over het omnisysteem.

Periodiek onderhoud; top en recoaten

Afhankelijk van de staat van de vloer kan gekozen worden tussen top of recoaten. Kleine beschadigingen en krassen kunnen hersteld worden door topcoaten. Hierbij wordt de vloer ontvet en licht opgeschuurd waarna er twee of meer Diversey polymeer lagen worden aangebracht.

Bij grotere beschadigingen wordt met recoaten de volledige toplaag verwijderd door een combinatie van strippers en pads. Het aanbrengen van twee of meerdere Diversey polymeren brengt de vloer weer in perfecte staat. Bij recoaten altijd een grondlaag/sealer aanbrengen om een goede hechting van de polymeer op het linoleum te bewerkstelligen.

 

Instructievideo topcoaten

Instructievideo recoaten

Documentatie

Neem contact op met TASKI