Tapijt reiniging en onderhoud

Er zijn veel verschillende soorten tapijt met elk hun eigen kenmerken. Afhankelijk van donder ander de gebruikte vezel, rugafwerking en ondervloer wordt de methodiek bepaald. Het gebruik , de aard en mate van vervuiling en de eisen van de organisatie bepalen vervolgens de intensiteit van onderhoud. De basis van professioneel onderhoud is de combinatie van frequente reiniging en periodieke dieptereiniging.

Dagelijkse reiniging

Dagelijks stofzuigen zorgt ervoor dat vuil en zand geen kans krijgen om het tapijt te vervuilen en te laten slijten. met de 4 modellen van de TASKI AERO en de TASKI GO is er altijd een model dat past bij uw wensen en eisen. 

Voor het tippend stofzuigen en voor bijvoorbeeld traphuizen, liften en in  onder andere bussen en bioscopen zijn de AERO BP rugstofzuigers een perfect en effectief alternatief.

Om nare luchtjes van opgezogen vuil te voorkomen is er TASKI Tapi Deo; een luchtverfrisser voor de stofzuiger.

Vlekken verwijderen

Vlekken vallen direct op en bepalen voor een groot gedeelte het aanzien van uw tapijt. Vlekverwijdering is daarmee een belangrijk element om uw tapijt een perfecte uitstraling te laten behouden.

Voor alle vlekken geldt dat ze zo snel als mogelijk na het ontstaan verwijderd moeten worden voor het beste resultaat.

Oplosmiddelgevoelige vlekken zoals vetten en olie kunnen worden verwijderd door TASKI Tapi Spot 1.

Wateroplosbare vlekken zoals koffie en thee kunnen verwijderd worden door TASKI Tapi Spot 2. 

TASKI Tapi Gum is specifiek voor de verwijdering van kauwgum. Deze bevriest de kauwgumvlek zodat deze met een schraper en stofzuiger kan worden verwijderd.

 

Periodieke tapijtreiniging

Droogschuim methode

Periodiek moet een tapijt grondig gereinigd worden om het vuil tot 'op de vezel" te verwijderen.De droogschuim methode (ook bekend als kristallisatie of droogreiniging) heeft als voordeel dat het tapijt snel weer belopen kan worden.

TASKI Tapi Shampoo wordt op het tapijt aangebrachtprocarpet shampoo.JPG met een TASKI ProCarpet. De unieke Shampoo creeert het schuim dat kristallen rond het vuil vormt. Deze kunnen vervolgens worden opgezogen door een borstelstofzuiger of door de TASKI ProCarpet. De methode is CRI gecertificeerd zodat de kwaliteit van uw tapijt gewaarborgd blijft.

Sproei extractie

Sproei extractie is een natte reiniging die het vuil het beste verwijdert. Niet alle tapijten, tapijtruggen en ondervloeren zijn echter bestand tegen natte reiniging en het duurt bij deze methode wat langer voordat een ruimte weer gebruikt kan worden. TASKI procarpet model LR.jpg

Na stofzuigen wordt TASKI Tapi Extract over het tapijt gespoten. Daarna wordt het tapijt met water geborsteld dat direct wordt opgezogen, waardoor het losgeweekte vuil wordt meegenomen.

 

 

Neem contact op met TASKI