Duurzaamheid

Al sinds de oprichting is Diversey gefocusd op duurzaamheid. Om te kunnen blijven voorzien in de behoeften van vandaag, zonder de toekomst op het spel te zetten is duurzame ontwikkeling nodig. Dit uitgangspunt is vertaald in onze ‘Facilitators for Life’ duurzaamheidstrategie. Deze is gericht op ambitieuze doelstellingen in de volgende drie kerngebieden: het verbeteren van het milieu, beschermen en zorgen voor de mens en het leveren van duurzame innovatieve oplossingen.

Diversey’s 12 ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen zijn terug te vinden in ons duurzaamheidsrapport dat elk jaar wordt gepubliceerd en waarin u onze progressie in het behalen van onze doelstellingen kan volgen. Kijk hiervoor op: https://diversey.com/sustainability

Verbeteren van milieu

TASKI machines zijn ontworpen met Diversey’s duurzaamheidsdoelstellingen in gedachte.

Bij het ontwerp van de machine is het minimaal gebruik van energie en water het uitgangspunt. Zo wordt bijvoorbeeld de watertoevoer in een schrobzuigmachine lager wanneer deze een bocht maakt en daarmee langzamer gaat. De TASKI AERO stofzuiger heeft een energiezuinige 585w motor die resulteert in lage stroomkosten, laag geluidsniveau en minimale belasting van het millieu.

De machines zijn voor 99,9% recyclebaar en worden gekenmerkt door degelijkheid en betrouwbaarheid. De levensduur van de machine is daarmee hoog waarmee de impact op het milieu lager wordt. Machines worden bij terugname op een verantwoorde manier gerecycld. Materialen zoals kunststof en metaal worden opnieuw gebruikt voor het maken van nieuwe producten. Ook de accu’s uit de machines worden verantwoord verwerkt door WEEElabex gecertificeerde verwerkingsbedrijven. Diversey werkt hiervoor samen met Wecycle.


Beschermen en zorgen voor de mens
 

Bij zowel het gebruik als productie wordt de mens centraal gezet. Veiligheid in de fabriek, maar ook een code of conduct gedragscode voor leveranciers borgen de bescherming van medewerkers.

Het ergonomisch ontwerp van de machine resulteert in laag geluids- en trillingsniveau, een natuurlijk houding achter de machine en daarmee een lage belasting. Het losmaken van borstels/pads van de machine en het op de grond neerlaten van de zuigrubbers kan met de voeten gebeuren zodat de gebruiker zo min mogelijk risico loopt.

       

Leveren van duurzame innovatieve oplossingen

Innovatieve oplossingen dragen verder bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen.
Bijvoorbeeld het doseringssysteem; “Intellidose” voorkomt over- en onderdosering en door de geconcentreerde producten vermindert het de impact op het milieu door minder logistiek, opslag, gebruik en verpakkingsafval. Bovendien is het een gesloten systeem waardoor gebruikers geen contact met het product kunnen krijgen.

Neem contact op met TASKI